|  

03.10.2014
Suzuki a lansat astăzi noul Vitara!

Deşi este o maşină complet nouă, şi-a păstrat pedigree-ul de SUV 4x4, acestuia fiindu-i adăugate noua tehnologie ALLGRIP 4WD, un design cu totul nou, cu posibilităţi multiple de personalizare, echipamente avansate de siguranţă şi conectivitate, plus un consum de combustibil mult îmbunătăţit. Noul SUV va intra în producţie la fabrica Suzuki din Ungaria la începutul lui 2015 şi va fi distribuit pe pieţele europene, urmând ca mai târziu să fie oferit şi celorlalte pieţe mondiale.

 

Concept

Noul Vitara vine cu roţi cu diametru mai mare şi cu o gardă la sol mai înaltă. Combinaţia acestora cu sistemul ALLGRIP cu patru moduri de rulare asigură o performanţă îmbunătăţită atât on- cât şi off-road. O linie audio care poate fi conectată la smartphone şi sistemul avansat de navigaţie contribuie, şi ele, la plăcerea condusului. Siguranţa activă a fost mărită prin dotarea cu Radar Break Support, sistem care utilizează un radar cu microunde de ultimă generaţie pentru a preveni coliziunile. Greutatea maşinii a fost scăzută prin utilizarea oţelului de înaltă tensiune, fapt care, combinat cu noua cutie automată cu 6 rapoarte şi cu sistemul Auto Start Stop, asigură o scădere a consumului de combustibil. Noul Vitara excelează şi la capitolul protecţia mediului: modelul cu tracţiune pe două roţi şi transmisia manuală cu 5 trepte realizează o emisie de CO2 de numai 123g/km.Design

Noul Vitara vine cu un design absolut nou, modern şi tineresc. În premieră, este oferită posibilitatea personalizării combinaţiilor de culori, atât la interior cât şi la exterior, astfel încât maşina să respecte cât mai fidel dorinţele proprietarului. Acesta poate alege acum din 15 variante de culori, dintre care trei sunt noi-nouţe: Atlantis Turquoise Pearl Metallic, Horizon Orange Metallic şi Savannah Ivory Metallic. De asemenea, are la dispoziţie două pachete de accesorii: Urban Package, care dă o linie sofisticată maşinii cu ajutorul unor elemente cromate şi Rugged Package, care amplifică senzaţia de duritate specifică offroad.

 Motoare şi transmisie

Noul Vitara oferă două variante de motor, ambele de 1,6 litri. Cel pe benzină dezvoltă 118cp/6000rpm şi un cuplu maxim de 156Nm/4400rpm, iar diesel-ul 118cp/3750rpm şi 320Nm/1750rpm. Propulsorului pe benzină îi pot fi combinate două transmisii: una manuală, cu 5 trepte sau una automată cu 6 rapoarte şi cu posibilitatea schimbării vitezelor manual, cu ajutorul padelelor de pe volan. Pentru diesel, există varianta unei cutii manuale cu 6 trepte.

  Sistemul ALLGRIP cu patru moduri

Este noua tehnologie Suzuki care continuă istoria succeselor în domeniul tracţiunii 4x4. Dacă modul AUTO asigură economia de combustibil, celelalte trei au grijă să conformeze maşina la condiţiile de drum. Modul SPORT este indicat în cazul traseelor virajate şi favorizează un stil dinamic de condus, modul SNOW este ideal pentru suprafaţele cu aderenţă mică, iar modul LOCK este cel care pune accentul cel mai mult pe caracterul off-road al noului Vitara şi vă va scoate din cele mai dificile situaţii, din zăpadă mare, noroi sau nisip.

 

 Siguranţa şi confort

RBS, Radar Brake Support, este un sistem de siguranţă care funcţionează cu un radar cu microunde şi care are rolul de a preîntâmpina accidentele. Dacă detectează posibilitatea unei coliziuni, sistemul avertivează sonor şi vizual şoferul asupra pericolului. Dacă pericolul de impact creşte, RBS activează asistenţa la frânare şi măreşte intensitatea frânării de urgenţă. Dacă impactul este iminent, sistemul frânează automat vehiculul. La capitolul siguranţă pasivă, noul Vitara oferă o mare gamă de tehnologii: 7 airbaguri frontale şi laterale, centuri de siguranţă pretensionate, un sistem care împiedică deplasearea înapoi a pedalei de frână, dar şi un sistem de protecţie şi de micşorare a efectelor în cazul impactului cu un pieton. De asemenea, nou Vitara oferă sistemul ACC (Adaptive Cruise Control) care combină cruise-control-ul cu RBS, astfel încât maşina va încetini automat pentru a menţine o distanţă sigură faţă de maşina din faţă. La capitolul siguranţă pasivă, tehnologia TECT (Total Effective Control Technology) asigură o protecţie excelentă pentru ocupanţii maşinii în cazul unui impact, prin folosirea la fabricarea habitaclului a oţelului de înaltă tensiune.

Noul Vitara are dimensiuni care asigură cel mai bine folosirea totală a capacităţilor sale off-road, cu unghiuri de atac largi care permit negocierea uşoară a traseelor cu zăpadă mare sau a şleaurilor adânci. La confortul călătoriei contribuie şi unul dintre cele mai mari plafoane panoramice din clasă (1000mm), dar şi noul sistem audio, cu un display de 7 inch, pregătit pentru conectarea cu un smartphone.

 

Dimensiuni

Lungime: 4.175mm

Lăţime: 1.775mm

Înălţime: 1.610mm

Ampatament: 2.500mm

Ecartament: 1.535mm (faţă) şi 1.505mm (spate)

Garda minimă la sol: 185mm

Volumul portbagajului: 375l

Dimensiuni anvelope: 215/60R16 sau 215/55R17
0
Ai ocazia să testezi modelul tău preferat Suzuki. Fă-ți acum o rezervare și vei fi contactat.
Nume:
Prenume:
Telefon:
Model:
Toate drepturile rezervate © 2002-2017 DAAC Hermes
Total vizitatori : 485280