|  
Garanţia Suzuki

5.1.   Obligaţiunile de garanţie a Vînzătorului în limita termenului de garanţie.

5.1.1. Noţiunea de termen de garanţie, în cadrul prezentelor condiţii, are următorul sens – perioada de timp, care curge din ziua cumpărării automobilului, pe parcursul căreia Vînzătorul îşi asumă responsabilitatea de înlăturare a defectelor din contul propriu cu condiţia, că aceste defecte au survenit din vina Producătorului (defect de producţie) şi sunt recunoscute de Producător. Răspunderea Vînzătorului se limitează la schimbul sau reparaţia elementului defect sau piesei de completare la autoservice-urile autorizate. Curgerea termenului de garanţie se începe din data indicată în contract şi se termină în ziua calendaristică corespunzătoare expirării termenului de garanţie.

Garanţia nu se  extinde asupra cazurilor de schimb ale caracteristicilor a pieselor automobilului, ca urmare a exploatării automobilului (uzura firească).

5.1.2. Vânzătorul asigură reparaţia pe garanţie gratuită a automobilului în termen de 3 ani sau 100000 km distanţă parcursă (în dependenţă de evenimentul care va survine mai devreme).Limitarea garanţiei la distanţa parcursă de  100 000 km nu se aplică pînă la expirarea a 18 luni după vînzarea automobilului primului consumator.

5.1.3. Termeni de garanţie la piesele separate şi piesele de completare a automobilului de model Suzuki sunt reflectate în art. 5.1.5. - 5.1.9. prezentului contract.

5.1.4. Vînzătorul nu declară, că în procesul exploatării automobilului în perioada termenului de garanţie, elementele şi piesele de completare ale acestuia nu vor ieşi din funcţiune.

5.1.5. Elementele automobilului, pentru care Vînzătorul stabileşte termenul de garanţie de 36 luni sau 100 000 km distanţă parcursă (în dependenţă de faptul, care va surveni mai devreme) sau cu limitarea 60 000 km (pentru automobile taxi):

- Piesele motorului cu ardere internă (în continuare MAI) şi echipament suspendat: toate piesele interne ale MAI, unse cu ulei de motor, blocul motorului, capul (urile) blocului de motor, garnitură (i) de chiulasă (în continuare GC); rampa de injectie, pompa de combustibil a tensiunii înalte (în continuare PCTÎ), suporturile MAI, volant, colectoarele MAI (de admisie si de evacuare, cu exceptia elementului activ al catalizatorului si filtrului de particule), carter de ulei, separator de ulei, racitor de ulei, radiatorul si ventilatorul sistemei de racire, conductele sistemei de racire, tubulatura radiator si rezervor de expansiune, rezervorul de expansiune a sistemei de racire (inclusiv capac rezervor), termoregulator sistema de racire, pompa de apa a sistemei de racire, garnituri de etansare (cu exceptia celor necesare la deservirea tehnica periodica), capacul mecanizmului de distributie, galet intinzator curea distributie (inclusiv mecanice), mecanizm de distributie (cu exceptia cazurilor de inlocuire la deservirea tehnica), capac chiulasa, carcasa filtrului de aer, conductele de admisie aer, turbocompresor, intercooler, senzorul de turati, senzor reperare cilindru, senzor vibratii, senzor presiune aer, actuator de presiune rampa de injectie, actuator EGR (engine gas recirculation), clapeta de acceleratie, supapa separatorului de ulei, cutie fluture motor, fulii curea accesorii, demaror, bobine de aprindere si cablaj tensiune inalta, calculator de injectie, elemente cablaj

- Piese cutie de viteze mecanica si automata: toate piesele cutiei de viteze,   garnituri de etansare, convertor hidraulic, carcasa cutiei de viteze,  cablu si tija comanda viteze, cutie levier, suport cutie de viteze, distribuitor electronic si hidraulic al cutiei de viteze, radiator racire ulei cutie de viteze si tubalatura.

- Detalii transmisie, exceptind cutia de viteze: transmisia, reductoare (inclusive transmisie longitudinala), planetarele rotilor si cutia de transfer; pivoti, cutia transfer, diferential, rulmenti transmisie, garnituri de etansietate carcaselor: cutie transfer, reductoare.

- Detalii de direcţie: pompă de direcţie asistată hidraulic (sau asistată electric), caseta de       direcţie, bieletă de direcţie, bipă bieletă.               

- Adaugator: cilindru principal si rulment presiune ambreiaj, pedala ambreiaj, arc de retur pedala ambreiaj, conducte ambreiaj hidraulic, pedala acceleratie, cablu acceleratie, pompa combustibil, rezervor combustibil, conducte combustibil, git umplere.

 

5.1.6. Piesele de completare, asupra cărora Vînzătorul stabileşte termene de garanţie aparte:

            - bateria de acumulator – 12 luni;

            - amortizatoarele din faţă şi din spate – 36 luni sau 80000 km distanţă parcursă.

- detalii de direcţie – 36 luni sau 80 000 km distanţă parcursă (în dependenţă de faptul, care va surveni mai devreme)

- rulmenti butuci roti – 36 luni sau 80000 km distanţă parcursă.

- ştergătoarele şi dispozitivele lor de acţionare 36 luni sau 10 000 km distanţă parcursă (în dependenţă de faptul, care va surveni mai devreme)

 

 

5.1.7. Termenul de garanţie la geamurile şi oglinzi constituie 12 luni sau 10000 km distanţă parcursă, cu condiţia lipsei semnelor efectelor mecanice sau de căldură.

5.1.8. Termen de garanţie contra coroziunilor străpunse constituie 12 ani.

Pentru menţinerea garanţiei contra coroziunilor străpunse, o dată pe an  se efectuează o inspecţie obligatorie periodică a coreseriei şi a acoperirilor cu lac la staţiile de desrvire autorizate a mărcii SUZUKI

5.1.9. Termenul de garanţie asupra acoperirilor cu lac – 3 ani.

Deteriorările acoperirilor cu lac ca urmare a loviturilor cu pietre sau orice alte obiecte se refer la uzura normală. Astfel de deteriorări şi reparaţii asociate cu ele nu se acoperă cu nici o garanţie oferită pentru automobil.  

5.1.10. În cazul depistării divergenţelor dintre prezentele condiţii şi a informaţiei în materialele tipărite, care însoţesc automobilul nou, părţile se vor conduce de prezentele condiţii de garanţie
0
Ai ocazia să testezi modelul tău preferat Suzuki. Fă-ți acum o rezervare și vei fi contactat.
Nume:
Prenume:
Telefon:
Model:
Toate drepturile rezervate © 2002-2017 DAAC Hermes
Total vizitatori : 485280